Front Street, East Boldon

 
A two phase project to extend a pair of neighbouring houses in the East Boldon Conservation Area.
 
The first phase involved a 2 storey extension, adding a new kitchen, utility room, two double bedrooms and a bathroom to one of the houses. The new roof was cranked and finished in reclaimed natural slate, allowing it to blend visually with the existing roof when viewed from the adjacent rear garden. The cedar cladding to the upper floor was allowed to weather to silver and complement the tone of the new and existing stonework.
 
Phase 2 was completed a few years later using a complementary palette of materials. A 50 square metre extension to the neighbouring house thrilled the clients, who wanted a large space to host parties that could spill out to the connected patio and garden.

Year: 2011 - 2016